Seguidores

Translate

Powered By Blogger

Dali- 1904 - 1989 Documentales

Dalí 1904 - 1989 - Sí No - Entrevista a Dalí Rodatge en cinema 16mmm en b/n d'una entrevista al pintor Salvador Dalí a casa seva a Portlligat a l'estiu del 1975. Programa de l'especial pel centenari del naixement de Dalí. i vol mostrar el verdader Dalí. El periodista és Aguistí Farré i els càmeres Narcís i Miquel Sans.
Dalí 1904 - 1989 - El món a la butxaca 26:50 20 abr. 2004 Documental biogràfic de la primera etapa de la vida del pintor Salvador Dalí des del seu naixement fins a la tornada de Nova York el 1948. Amb dramatització de les situacions i també imatges originals de l'època, amb testimonis de persones que el van conèixer i llocs on va transcórrer la seva vida.
Dalí 1904 - 1989 - Viure per no morir "Viure per no morir" és un programa que analitza la personalitat del pintor Salvador Dalí a través de les declaracions i textos del propi Dalí. Forma part de la sèrie "Dalí 1904-1989" dedicada al centenari del seu naixement. Realitzat majoritàriament amb imatges d'arxiu de diverses entrevistes i èpoques en que Dalí exposa el seu pensament sobre temes tan humans com la mort, el sexe, l'amor i es clar, la pintura. Amb veu en off del propi Dalí i de l'actor Miquel Cors que llegeix textos escrits pel pintor en que parla de la seva vida. Dirigit per Carme Páez, reaitzat per Jordi lladó i amb Maite Guisdado i Miquel Cors.
- Dalí 1904 - 1989 - Moi non plus Moi non plus és la resposta que donà Dalí al metge Manuel Subirana quan li va preguntar el 1980 com es trobava. Subirana, neuròleg de Barcelona, va visitar el pintor diverses vegades durant aquell any a petició de Gala. El primer símptoma que li van detectar va ser un tremolor a la mà dreta. Gala se'n va preocupar, crèia que Dalí no podria continuar pintant. El doctor Manuel Subirana recorda la primera visita i d'altres que li va fer acompanyat del psiquiatre Joan Obiols. En aquest documental coneixem una mica més l'artista i també les seves obsessions, els atacs d'ira ,els transtorns de comportament. Una personalitat en definitiva neuròtica, la de quan començava el seu declivi físic i intel.lectual. Dirigit per Cristina Hernández, realitzat per Eduardo Laplaza, la col.laboració de Maite Guisado i locució de Mercè Martínez

Primer programa de la sèrie dedicada a l'Any Dalí 2004, centenari del naixement de l'artista. Daniel Domenjó modera el col.loqui en que participen quatre experts sobre Salvador Dalí: Lluís Permanyer, periodista i escriptor; Màrius carol, periodista i autor de 'El enirma Dalí'; Félix Fanés, catedràtic d'Història de l'Art i Ricard Mas, historiador, crític d'art i comissari de diverses exposicions sobre Dalí. Analitzen la vida del pintor mediatic i una de les figures més importants del surrealisme plàstic
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...